Douchecabine

Om te bepalen welke materialen er worden gebruikt bij het plaatsen van een douchecabine, moet er worden gecontroleerd naar de specifieke douchecabine. Over het algemeen zijn er echter een aantal materialen die vaak worden gebruikt voor douchecabines zoals je in deze geplaatste douche ziet.

 

  • Gehard glas: dit is het meest waarschijnlijke materiaal voor de wanden en deuren. Gehard glas is sterk, duurzaam en bestand tegen schokkend , waardoor het een goede keuze is voor douches.
  • Aluminium: dit wordt vaak gebruikt voor de frames. Het is licht van gewicht, sterk en roestbestendig, waardoor het een goede keuze is voor gebruik in een vochtige omgeving.
  • Acryl:  dit is een lichtgewicht en goedkoop materiaal die vaak gebruikt worden voor de basis van de bodem. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.
  • Roestvrij staal: dit wordt soms gebruikt voor de afwerkingen en handgrepen. Roestvrij staal is duurzaam en roestbestendig, waardoor het een goede keuze is voor vochtige omgevingen.